Microsoft Dynamics NAV Web Client

ingevoerd op 14-05-2019

Microsoft Dynamics NAV Web Client

De Microsoft Dynamics NAV Web-client geeft gebruikers via een webbrowser toegang tot Microsoft Dynamics NAV-gegevens via een netwerk, zoals internet. Gebruikers kunnen gegevens bekijken en wijzigen vanuit een gebruikersvriendelijke interface die lijkt op de Microsoft Dynamics NAV Windows-client, waarbij het startpunt het rolcentrum is. Het rolcentrum kan worden aangepast aan de individuele behoeften van gebruikers op basis van hun rol, bedrijf en dagelijkse taken.

In tegenstelling tot de Microsoft Dynamics NAV Windows-client hoeft u geen Microsoft Dynamics NAV-componenten te installeren op apparaten die gebruikers gebruiken voor toegang tot Microsoft Dynamics NAV-gegevens. De Microsoft Dynamics NAV Web-client vervangt de Microsoft Dynamics NAV Windows-client niet, maar vult deze aan voor scenario’s die niet mogelijk zijn met de Microsoft Dynamics NAV Windows-client.

Implementatie van de Microsoft Dynamics NAV Web Client

Als u de Microsoft Dynamics NAV-webclient wilt implementeren, installeert en configureert u de Microsoft Dynamics NAV Web Server-componenten op een computer met Internet Information Services (IIS) en heeft u een verbinding met een Microsoft Dynamics NAV-server en -database. Microsoft Dynamics NAV-gebruikers hebben toegang tot de Microsoft Dynamics NAV Web-client vanaf elk ondersteund apparaat met een ondersteunde internetbrowser en een TCP / IP-netwerkverbinding.

Gebruiker-ervaring met de Microsoft Dynamics NAV Web Client

Dezelfde pagina of hetzelfde rapport dat wordt weergegeven in de Microsoft Dynamics NAV Windows-client, kan ook worden weergegeven in de Microsoft Dynamics NAV Web-client.

Beheer van gebruikers van Microsoft Dynamics NAV Web Client

Net als de Microsoft Dynamics NAV Web-client bepaalt u de toegang tot de Microsoft Dynamics NAV Web-client en Microsoft Dynamics NAV-gegevens door gebruikersaccounts, machtigingensets en profielen te maken. U hoeft geen afzonderlijke gebruikersaccounts in te stellen voor de Microsoft Dynamics NAV Web-client en Microsoft Dynamics NAV Windows-client. De machtigingen die worden toegekend aan een specifieke gebruikersaccount zijn van toepassing op alle clients.